p>
Home | MukaBuku | Jom Twit2 |

Friday, 12 September 2014

rindu seorang sahabat



setelah masuk 2 bulan baru aku berkesempatan menulis..., setelah berbulan2 xpegang laptop.., huhu.., dan Alhamdulillah i'm now officially a Mahasiswi Universiti Malaya. sudah dua minggu di UM ; seminggu ber mhs dan seminggu lagi mggu kuliah.. tapi malam ni aku kat umah sendiri ler.., cuti u.., huhuhu..., (ada masa nt bru update pasai MHS)

skang ni emosi xberapa nak stabil.., dr pagi tadi rasa sedih.., actually dr hri Cpe tidur kk12 lagi da rasa camni.., cume time tu ada ramai kawan2 an.., kene la cover.., da dok rumah ni dok bilik sensorg da xperlu nk cover2 lagi.., ditambah sound track nyanyian D'WAPINZ - BEKAS(berharap kau setia) haha.., memg lagi sayu lah hati ni...

serius.., aku rindu sangat dgn cpe.., haha..,pasai dia satu2nya yang aku belum dapat duduk sembang face to face mata ke mata.., haha.., dak alin ngan dak anis tu ada la jugak sempat aku dok lepak bilik dia jap.., tu pun bru dua kali..., kami se kk tapi payah sgt nk ketemu.., xpernah lagi dapat duduk semeja makan sesame ngan dorg..., :'(

dak dyra ngan dak aina.., pernah keluar sekali dgn dorg haritu., itupun nasib mereka sekos jd dpt la jumpe sekali berdua dorg tu.., penah jugak makan semeja ngn dorg time dorg dtg mkn kk12.., wktu ada gathering makjemah 5.

chik khalil dr bulan pose aku dah bese jumpe dia.., so xde ape sgt...

tp dgn Cpe..., aku rasa aku hanya sempat bertembung lalu menyapa sambil tersenyum.., 2 minggu dah kami dah kat UM hanya itu je moment y sempat kami cipta.., (sob3..) sebb tu aku tlampau rindu sgt nk borak ngan dia.., nak saling berkongsi rahsia.., saling bergosip.., gelak ketawa.., jenjalan berdua..., (sedihnya..,) haritu waktu cpe tdur bilik alin after gi mkn ngn tikah aku terus naik bilik alin.., nk tgok movie sesame..., tpi time tu ramai kat bilik dia.., xd feel nk lepak da.., hahaha..

Cpe se kos ngn Rehan.., jd kadang dia duduk bilik rehan kat kk 12.., bilik rehan sederet ngn bilik aku.., aku hanya mmpu memandang kasut Cpe jek di luar bilik..., hahaha...,

aku memg problem betul la nk control emosi klo msuk bab frenship..., cepat je nk leleh.., klo pasal lelaki tu boleh lak 5 bulan tahan air mata..., huhhh...., 16 sept ni klo balik awal inshaAllah akan mengjoinkan diri gi jenjalan ngn geng bertujuh... nk cipta moment yang indah2je nanti...

(ada budak mjmuah 2 lelaki perasan dan kata geng anis ni asobiyah! haha.., nampak sangat ke?? maaf.., kami bukan asobiyah.., tp kami mpunyai ikatan hati yang kukuh inshaAllah)

Sunday, 6 July 2014

teman sekatilku...., Aida...

alhamdulillah aku dan mekda kini sudah kembali bersama..., saat terakhir dia pulang selama2nya dr apium.., aku lega kerana akhirnya aku dapat memeluknya.., sungguh aku rindu utk memeluk dia.., dia orang pertama yang menjadi teman sekatil ku.., aku xpernah tidur sekatil dgn sesiapa melainkan dia.., dgn dia aku memg bkongsi.., jubah.., tudung.., katil.., bantal..., :) memg aku menangis sgt2 saat tu.., bkali2 aku rancang utk btemu dgnnya scre personal.., tp aku xbjaya..., perasaan bersalah aku sgt tebal...,

aida.., dia orang pertama y mjadi kawan aku dlm majmuah 5.., ye aku kenal miza dan beberapa org lagi ahli Asfar Mumtaz grup MHS kami.., tp Aida adalah kawan aku y pertama.., hanya bertegur di kantin AMK swaktu tunggu ahli mjmuah 5 y lain utk ke kelas y pertama..., (sweet x kami.., nk gi kelas siap bkumpul dulu.., hahaha) kemudian terus kami berjalan bdua menuju ke kelas bersama kwn2 y lain.., siap duduk sebelah2 lg tu.., siap aku interview mcm2.., ahaha..,

mula dr tu.., kami sentiasa bsama..., byk aktiviti y kami lakukan bsama...beli makanan bsama.., makan bsama.., tidur bsama..., ke kelas bsama.., kongsi cerita bsama.., gelak bsama.., waktu sem 1 dan 2 aku sntiasa lepak kat bilik dia.., haha.., tu y tdo pun tdo sesama..., kami pena gi wakaf che yeh sesame.., dan balik dlm keadaan basah kena hujan..., siap ade kereta langgar air.., habis aida basah baju dia! hahaha.., wktu gi raya rumah ustazah.., org lain dok stay sana smpi petg.., aku dan aida balik sebab penat.., siap rancang nk ke jalan besar jalan kaki weyyy..., hahaha.., tp alin y hantar sudahnya..., lepas tu  terus naik bas balik apium..., hahaha.., kami pernah xturun wktu pyampaian hadiah utk larian merdeka.., pasai nak settlekan masalah aida dan seseorang.., siap aku myamar2 lagi tu weiii.., dgn dia kau salu ngendeng2.., aku salu peluk2 dia...,  hahahaha... byk sebenarnya..., tp kalau nk cter stu psatu.., xdelah kespeselan antara aku dan aida..., kan.., haha

pernah masa awal sem 2.., dia diam je.., mcm ada masalah.., tp aku tanya dia.., katanya xd pape..., aku pun xnk la pakse.., mgkin nt bila dia da okay dia akan cerita kot.., aku pun diam.., ntah mcmmne silapnya..,kami sama2 mdiamkan diri.., xbertegur sapa.., allahu.., risau dah time tuu..., kenapa dia?? aku ada buat salah kot.., smpai lah stu malam ni.., kami ada buat majlis smbutan hri jadi..., utk kawan2 kami..., kawan2 kami y kami raikan tu xtau pun.., depa ingat tu utk makan2 ja..., tp depa silap.., haha..., itu surprise dr kami..., mjlis bjalan lancar dan sesi ucapan...,

kene giliran aida..., perghh adoooiii ucapan dia buat aku nak nangis!!! lg2 dia pun menangis..., lagi la aku nk nangis..., tp aku cover je..., aku buat2 borak ngn pikah.., gelak2 lgi tu.., sorry la klo kau skit hati time tu aida..., pikah dah mention aku da time tuu.., aku rasa time tu sume org da tau kot.., kott la..., sbb memg slama ni aku rapat ngan dia kan..., x aida.., kau xd salah pape pun kat aku.., kita bdua je y salah faham time tuu..., tp since tu kami okayy semula...,

aku xsgke pulak bnde ni jd smule hujung sem 3 hggalah habis belajar sem 4..., aku akui.., memg sukar perjalanan sem 3 dan 4.., bukan sahaja dengan matapelajaran.., tetapi dugaan dalam psahabatan aku dan aida.., aku dan tikah.., aku dan encik epit time tu.. memg down sgt!!!

mcm y aku ckp dalam n3 sbelum ni.., nk lalu depan bilik dorg pun aku serba salah ..., apatah lg nk jumpe dorg scre psonal.., hggakan bila nk gi bilik meklin lalu airport.., bila nmpk pintu bilik aida tbuka.., aku akan tunduk dan kadang aku turun gi aras satu dan lalu tangga lgi satu.., aku takut utk mnambahkan luka kat dorg lagi..., maaf...,

percayalah..., korang sume aku sayang.., aida.., tikah.., korang bdua masing2 ada di hati aku..., korang masing2 ada tempat y ttentu di hati aku..., perasaan memg sukar utk diungkapkan.., hanya allah yang tahu..., tp y penting.., i love both of u damn much!!

Tikah..., miss u damn much!

pagi ni aku ushar fb dan wchat sorg makhluk allah ni.., sorg gadis yang pernah rapat dengan aku dulu.., sorg anak dara yang selalu bsamaku mdengar luahan hati aku suatu masa dulu..., tapi itu semua dulu.., kini kami sudah mjadi macam orang asing... :( tapi satu yang aku tahu.., satu yang kekal selama2nya..., dia tetap sahabatku dunia akhirat..

dulu aku dan dia selalu keluar sama2.., selain Aida.., dialah peneman aku.., kami share cerita masing2.., cerita pasal hati.., pasal persahabatan aku yg dulu2.., aku anak sulong dan dia juga anak sulong perempuan (dia anak kedua sebenarnya~ada abang).., bulan puasa gi jalan kaki gi bazaar kat mulong sesame.., dia baikk sgt..., dia xkan pernah biarkan aku sendiri.., dia sentiasa bertanyakan tentang diri ini..., dia sangat risau kalau aku gi keluar dr kolej sendirian..., :) rindunya lah saat2 tu...

aku pernah sama2 menangis ngan dia.., dan utk tenangkan pikiran.., kami ambik kputusan gi kluar jalan gi pasir mas.., gilak! haha.., time tu waktu sem 3.., masa nak amik muet.., ade ssuatu berlaku.., aku y memg sedg dirundung masalah.., melihat dia bdepan dgn masalah.., lg lah bertambah2 sedih jadinya.., mana xnangis nya! sampai dia pun jadi pelik..., haha..., dgn dia aku xdelah nk bkira sgt.., aku boleh kata apa je y aku nak kat dia.., dia memg memahami...,

entah di mana silapnya.., aku dan dia semakin renggang dan semakin jauh.., hubungan kami bertahan hingga sem 3 saja.., itupun xsampai phujung sem.. aku ingat.., kali terakhir kami meluangkan masa bsama2 waktu di pasir mas..., masa nak raya..., kami beli baju raya sesame.., mek.., aku ada lagi baju biru tu mek..

mgkin salah aku kot.., urmm bukan mungkin.., tapi ye..., aku yang salah.., selepas program anak yatim aku akui wktu itu lah hubungan aku dengan mek2 ber7 tu mula bkembang.., atas dasar beberapa sebab yang aku dan salah seorang dr mereka sama2 hadapi mengeratkan lg hubungan kami.., waktu tu aku sedar aku ada mekda.., dan aku ada mereka..., aku jd berbelah bagi.., aku takut ada di antara mereka yang kecik hati.., aku xnk mekda kecik hati sebb bg aku dia tetap sahabat aku!! mana boleh aku lupakan dia.., dia orang pertama yg mjadi kawan aku di um.., dan akhirnya btukar mjadi sahabat. aku syg dia sesangat! aku cuba jd adil seadil2nya.., hubungan aku dan mekda masih seperti biasa...

tp semakin jd luar biasa bila ada kata2 yg xberapa senang di dengar muncul drpd mulut org.., y aku tahu ianya ditujukan pd aku.., sumpah demi allah!! aku xde nak buang sapa2 pun.., sedaya y boleh aku xnak mek2 b7 tu dapat tau y mereka dikaitkan dgn hubungan aku dan mekda.., aku xnk dorg rasa bsalah..., tp akhirnya mereka tahu jugak.., memg kami hadapinya dgn rasa y agak down.., sejak tu y aku dan mekda jd renggang.., aku sedih.., memg xterkata..., memg menangis setiap hari..,

wktu tu aku lupa.., aku lupa yang sahabat aku y sorg ni pun sebenarnya mungkin rasa tluka.., ya allah.., byk nya hati y tluka kerana ku..., maafkan aku..., swaktu aku dan mekda rapat.., aku dan sahabat aku ini emmg sedia rapat.., cuma kami bukan jenis y berkepit sentiasa.., kami bsahabat jenis easy-going.., walaupun xrapat.., tp aku tetap syg dia.., dia tetap keutamaan aku..., rupa2nya insiden ni pun myebabkan dia kecik hati dan hubungan aku dan dia juga renggang..,

bohonglah kalau aku kata aku tak sedih dan terkilan bila dia xlagi bsama dgn aku.., xlagi rapat seperti dulu.., aku sedih.., tp aku salute ngn dia.., wlupun dia terluka.., dia sentiasa xlokek bertegur sapa ngan aku.., cuma aku yang jarang menegur dia.., bukan kerana aku lupa dia.., takk.., tapi aku takut aku tak mampu nak tahan rasa rindu dan sedih.., ye.., wlupun dia ada depan aku tp aku tetap rindu..., salah aku kan??? tak cuba mperbaiki hubungan kami.., aku rasa bersalah sangat dgn mereka.., sehinggakan aku jadi takut utk lalu depan bilik mereka.., dan sememangnya aku akan sentiasa mengelak utk lalu dihadapan mereka.., aku dah bersalah n myakiti mereka.., pantaskah aku menerima kemaafan dr mereka???

dulu tawa mereka ada denganku.., namun kini ada yang mampu menggembirakan mereka.., aku xpantas menjadi sahabat yang tbaik buat mereka..., aku sentiasa curi pandang pd mereka..., curi pandang dr jauh.., namun saat mereka dekat .., aku terpaksa kuatkan hati utk tidak memandang mereka..., aku tiada daya utk mgeluarkan walau sepatah perkataan pun pd mereka.., sungguh aku rindu mereka..

Tikah..., u must think that i am damn crazy..., tp sungguh aku rindu.., sayang kamu!! hanya allah y tahu perasaan ini utkmu.... :'( biarpun aku kini bukan sahabatmu lagi..., tapi maafkanlah aku kerana kau masih dan akan tetap berada dalam hati aku sbgai sahabat dunia akhirat...

Thursday, 3 July 2014

date - wayang ^^ OH MY HABIBI ^^

jap.., sebelum pape aku nak ulas sikit sesuatu ni...

Kepada sahabatku Fatihah Haidar, kalau hg ada baca ni tolong laa nasihat & bagi kata2 semangat kat aku sikit. Haha. Aku x tau dah nak cakap apa. It's complicated, right ? Aku type benda ni pun entahlah macam mana keadaan aku, waras atau kureng sikit. Hehe.

Kalau ada something yg kamu rasa lucu/ lawak/ kelakar, sila lah gelak. Kah3 ! >_< Sebenarnya aku pun rasa mau ketawa guling2 bila baca 2 3 4 kali apa yg aku type ni. Adoiii. 


oitt  makcik!! hahaha.., macam tau2 jak aku tengah ketawa time bace uu..., bile bace ayat hg yg last tu btambah gelak aku tau.., hahaha..., soo ape yang aku boleh cakap.., kite jgn give up.., usaha pek., tp usaha dgn doa..., kalau betul dia tu utk kau.., mnx allah dekatkan dan permudahkan.., :)  aku nk gak try tanye dia.., tp dia tu sangat perahsia.., wlu terbuka mana pun dia ngn kite bdua..., tp tang tuu dia jaga rapi2 dowh.., hahaha..., xtaula dia segan ngan aku ke ape ke.., haha..., ehh tapi an .., tapi an.., pergh!! setiap hari eh korg mesej! haha.., En.A En.A.., xpela pek.., doa eh.., doa tu kan senjata orang mukmin.. :D

okayyy cukup sampai situ.., nt aku pm kau ye mkcik..., :D berbalik pd tajuk title aku kali ni.., urm..., W.A.Y.A.N.G selama aku hidup.., dah nak masuk 20 tahun da ni.., xpernah lagi walau sekalipun aku menjejakkan kaki ke panggung wayang! ahaha..., euuuwww kampung la kau ni teha..., budak2 kecik umur 12 tahun pun dah penah jejak situ.., kau ni??/ errr... haha percaya atau tidak.., memang itu lah hakikatnya.., bukan xde tmpat wayang.., ada.., selangor ni berlambak.., paling dekat tuu haa kat Jaya Jusco kt Klang tu haa..., xsampai satu jam pun..., tp tu la.., aku tetap xpenah jejakkan kaki...

bukan xnak pergi.., dulu salu je kawan2 aku ajak gi.., tengok tu la tengok ni la..., tapi aku memg bukannya jenis yang boleh kuar rumah..., apatah lagi wayang! memg x lah family aku nak benarkan.., lepas aku habis SPM yakni umur aku 18 tahun bru aku dapat keluar ngan kengkawan..., kluar sendiri2.., tp masih dgn keizinan mak ayah lgi la tp...,  selama ni aku xpernah kuar dgn kgkwan u all.., haha.., salu dorg y dtg rumah.., kwan2 pun faham.., alhamdulillah.., hahaha.., soo caring family i ni.., hahahaha... 

kwan2 aku umur 14 15 tahun sume da penah gi tgok wayang.., aku jak yang smpi rini belum.., kalo suh aku beli tiket ..., err..., terkulat2 la aku agaknya.., hakhakhak..., baru2 ni.., (xdela baru sgt.., da dekat 3mggu gak kot) aku kuar ngan dak Alin ngan dak Anis.., ditemani adik aku..., (ke KL so harusla ditemani adikku kerana aku first tome gi KL bawak keta sendiri.., KL dah lah berbelit2.., kikiki) dorg  ttibe ajak tgok wayang..., plan last minit gitu..., owhhh rasa hati nakkk sangaattt..., tapi apakan daya..., opppsss bukan mak ayah aku tak kasi eh.., mak ayah aku okayy ja.., almaklumlah dah besar kott.., adik aku kate.., 'akak nk tgok tgok jela.., ayah kasi.., haritu kita gi tgok ngn kawan ayah kasi je' okayy betul tu.., adik aku dah gi tgok wayang beb!! aku jak yang belum!! hahaha...

tp bukan tu sebabnya.., dulu waktu aku seringkali menolak ajakan kawan aku tgok wayang.., aku dah sematkan kat hati ni..., aku hanya akan gi tengok wayang dengan SUAMI aku saja.., wahhh gatai tak aku time tu.., hahahaha..., bile dah tersemat kat hati mcm tuu..., aku jd tak kisah da nk tgok wayang.., aku just mnunggu hari AKU dan sang SUAMI sama2 dating..., baru syiokkk..., hahaha..., tp xtaula..., wahai BAKAL ZAUJKU, BAKAL HABIBI, BAKAL SUAMIKU yang hanya ALLAH yg tahu.., maafkan diri ini ek.., klo tetibe diri ini xdapat menahan ajakan kawan utk tgok wayang bersama2.., ini je la masa untuk diri ini meluangkan masa dgn kawan2.., klo dah kawin nt.., da keje.., ada anak.., (wooo!! anak!! hahaha...) mgkin ada kekangan masa untuk bersama kawan2.., tapi inshaallah.., awak MY HABIBI..., awak akan jadi lelaki pertama yang akan menemani saya ke panggung wayang..., (wlupun ttibe adik2 lelaki or abg sy ajak tgok wayang.., awak tetap juga menjadi y pertama sebab awak kan bukan mahram saya.., ) hahahha.., inshaallah..., akan ku cuba menjaga keistimewaan itu untuk dirimu..., hahaha..., 

ohh ye.., bukan tu saja.., saya ni suka naik motor..., (bonceng jak.., bawak gak pandai dong...,) tapi saya trauma satu benda je bila naik motor.., dek trauma tu 8tahun sy xpenah naik motor..., dulu kat rumah pun xde motor sebb ayah blum benarkan anak2nya bwk motor.., tp skg da ada da.., awal tahun ritu ayah beli utk kgunaan adik lelaki sy..., tp sampai skg sy takut..., jd sy dah tetapkan juga untuk diri ini.., takkan jadi pembonceng untuk mana2 lelaki yg bukan mahram..., (stakat ni sy penah naik ngn abg dan kakak wktu 10tahun lepas dan skg pun ngan adik je..,) sy tetap tggu awak wahai BAKAL ZAUJKU..., :) nt kite jejalan pusing kg eh.., hakhakhak..., 

saya hanya mampu berdoa..., agar ALLAH akan menjaga diri ini... menjaga keistimewaan yg sy khaskan utk awak selama ni..., my future habibi..., dirimu mungkin bukan pertama yang diri ini sayangi..., tapi inshaallah..., sy akan sentiasa memohon pd allah agar diri anda adalah y pertama dan terakhir menjadi kekasih halal ku.., menjadi insan pertama yang bergelar SPECIAL BOYFRIEND..., saya tak kisah kalau sy bukan yang pertama menjadi SPECIAL GIRLFRIEND awak..., tp saya amat kisah dan sy sangat risau kalau awak bukan orang pertama yang mjadi SPECIAL BF sy..., alhamdulillah diri ini sebelum ini hanya setakat menyayangi seseorang sahaja..., alhamdulillah hanya setakat tu..., kedudukan BF masih lagi belum disentuh oleh sesiapa..., dan seboleh2nya sy akan cuba elak utk bnda sbegitu berlaku.., saya akan cuba.., inshaallah..., moga allah permudahkan urusan saya..., 

err aku bila menulis.., memg panjang.., hahahaha ..., CPE!!!! doakan aku jugak tau.., hahaha..., ;)

Sunday, 29 June 2014

inbox : delete all conversation

aihhh bengang betul lah.., hari tu baru je aku isytiharkan perang dah tamat..., oppss bukan perang la.., cerita da tamat.., hahaha..., tapi since kelmarin hati aku ni ngegade lak ngingat kat org tu..., lemah betul aku la.., aku ni klo da ngingat ko dia.., take time dowh.., huishh.., dan yes.., 2 hari ni memg dibayangi dia.., haddoooi lemah betul la.., tapi xleh marah2.., ni sume perasaan.., bukan aku mintak pun... jadi aku hanya boleh doa je supaya allah hapuskan rasa ni.., (time tu rasa mcm bestnya klo dpt hilangkan ingatan ni sekajap dr ingat kat dia.., ahahaha.., jahilnya aku wei!!)

then ada sesuatu terjadi.., lalu aku da xtahan.., aku pun mcari salah sorg kawan yang sememangnya mjadi tempat aku luahkan perasaan selain cpe.., td cpe xon9.., mek ni je y on9...






betullah.., mgkin sbb aku masih simpan khazanah tu.., aku jadi tperangkap dlm pnjara y aku sendiri bina..., hoho..., bertarikh 29/6 jam 16.03pm td aku dgn jayanya telah memadam segala mesej dia.., tanpa aku buka mesej tu terus aku delete all conversation.., hohoho

biarlah.., aku kesian kat dia.., aku xmau la sebab aku dia jadi serba salah..., xmau.., xmau.., xmau..., heyyy cik abg!! (klo dia ada bce la) sorry tau.., sy memg da lepaskan awak.., tp bila tringat kat awak je y sy ada prob sikit.., huih..., tu je.., mmg tu je y jd prob nye.., tiada y lain., percayalah..., karna sy sntiasa doakan y tbaik utk awak dan kakak.., bahagia dunia akhirat..., tp tp tp..., jgn lupe doakan saya ye! tau3!! :)

thanks alin.., thanks cpe..., sbb byk support aku.., alin n cpe dah bjaya tggal aku je utk myusul jejak langkah korg..., cpe da boleh bgembira tnpe org tu..., cpe.., aku tau kau bce blog aku.., doakan aku tau pek!! kihkihkihkih.... semoga bulan ramadhan ni mbawa berkat utk kami semua...,

9/6/13..  tarikh sejarah aku mula bertegur dgn dia.., hahaha..., masa aku ushar msej2 lame aku kt fb dulu.., aku prasan dia mggunakan gnti nma saya.., tgelak2 aku bace..., haha.., aku xingat la pulak sejak bila dia tukar ganti nama dia dgn nme y aku bg..., haha.., xkan ada EE lain selain EE tu je,,

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::ayuh fatihah.., mulakan hidup baru....:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Saturday, 21 June 2014

penamat cerita kau dan aku

alhamdulillah semua dah settle. aku rasa dah habis dah kisah antara aku dan dia.

kronologi perkenalan kami :
~ sebagai kenalan fb dia hanya like status2 aku.
~ perkenalan start bila majmuah anjurkan program anak yatim. dia salah seorang dermawan :)
   start tulah aku rapat ngan dia..
~ sebulan pkenalan ada sikit rasa mcm lain macam.., tp tau dia ada crush ngn seseorang.., trus aku ingatkan      diri utk berpijak di bumi y nyata. dia lah abang dialah sahabat.
~ ada berlaku beberapa perselisishan faham.., mula rasa kehilangan... kemudian baik semula...,
~ dia nak tunang.., aku rasa semakin jauh... aku sedar yang selama ini aku bukan saja anggap dia abang dan    sahabat.
~ 4bulan aku pendam perasaan yang baru aku sedar.. dan akhirnya dia tahu.., tp alhamdulillah dia bukan          jenis laki y suka mjauhkan diri bila keadaan mcm ni berlaku.. sebaliknya aku y mnx kami jauh..
~ dan sekarang hampir 2 bulan (27/6 ni genap 2 bulan) xcontact.. dalam tempoh ni aku tahu dia pernah            block fb aku.., sebab aku xdpt trace dia.., hahahaha

HARI INI alhamdulillah aku okay. kisah antara aku dan dia sudah TAMAT. :) sebenarnya dah lama tamat dah cuma aku je yang baru nak menamatkan nya. xde rasa nak cari orang lain ke?? errr memg ada rasa nk cri org lain.., bohong la klo xd rase nk bkasih syg kan...,  lg2 klo dapat orang mcm y kawan aku punya ni..., haha..., baik.., bwawasan.., sukakan ilmu.., urmm lagi la btambah rasa nk bkasih syg.. hahaha.., tapi aku tak mampu kerana aku takut hubungan awal waktu ni.., bnda ni xkn berakhir dgn perkahwinan..., aku takut hati aku ni.., huhu.., jd biarlah bnda ni dtg sndiri.., bila?? aku xtau.., tp aku masih menunggu...


Friday, 20 June 2014

borak : kawin

betullah orang kata.., umur bila dah naik 19 tahun ke atas.., hormon berkasih-sayang dia tu up sangat2.., tu yang ada sampai rasa nak kawin awal lah bagai..., haha.., tapi bukan tu aku nak citer.., bukan pasai kawin...

aku ada sorang kawan ni.., dia dan 'kawan' dia sangat menarik hati aku untuk bermuhasabah diri.., tak dinafikan.., kawan aku ni dia seorang yang baik..., matang, berfikiran jauh, dan ....... ntah la.., aku xtau mcmmne nk describe.., senang citer dia memang lain dengan aku.., aku ni kalau orang baru kenal aku diorang akan ingat aku ni anak bongsu.., padahal realitinya..., aku anak sulong kott..., hahaha..., aku ni muda sehari dr kawan aku ni..., 

tp dia sama gak ngan aku.., kami sama2 suka isu kawin. ahaks! hahaha.., bak kata dia 'klo ngan kau ni teah.., satu hari pun xcukup tau nk bncang pasal ni.' 'asal dgn kau je msti bncang isu kawin la teah' haha.., ye.., aku dan dia memang tak pernah lepas dari bincang daripada berbincang tentang isu kawin.., dgan kawan aku yang lain pun kami byk bncg gak pasal kwin ni.., tp lebih byk dgn y sorg ni..., sbb dia lg gatai dr aku kott.., hahahhaha

tapi kami xdelah setakat bincang nak pakai baju ape.., hantaran berapa.., tema apa..,  antara isu pbincangan kami :

- isteri - kerja @ suri rumah
- anak dan ekonomi
- nikah gantung
- kawin ~ rumah sendiri @ mertua
- kawin sambil belajar
- kawin muda

banyak lagi sebenarnya.., itu antaranya saja.., kami banyak bincang pro dan kontra.., alhamdulillah.., sapa kata orang yg asik citer pasal kawin ni gatal mengenyam ha?? sebenarnya apa2 saja topik yang boleh kita ambil ibrah utk diri sebenarnya itu adalah ilmu...

dan baru2 ini.., masih fresh lagi isu ni : pilihan ~ beragama @ berharta.., apa dia yang kami bincang?? nanti saya share yerr... hahaha..., 

:::::::::::::::::::::::::xsalah borak pasal kawin asai ada isi yang bermanfaat:::::::::::::::::::::::::::


Sunday, 1 June 2014

masih adakah ~ my favourite song


belum ada mud nk tulis.., hati sedang digaru bah besar.., haha.., xpala just nk share one of song y termasuk dalam list fvourite song aku.., memang kata2 hatiku wooo..., hahaha..., :D layanzzz~~~

Tuesday, 13 May 2014

selamat tinggal kenangan ^^~

sebelum ni just dengar je tanpa menghayati lirik dia..., bila dah dengar lirik dia dengan betul...., wala2..., nasib baik lgu ni dipublish keluar selepas peristiwa berdarah aku tu.., hahahhaha...., lagu apa?? ni haaa kat sebelah tu...., klik ja..., nak lirik dia...?? mai ni aku bg haaa ,,,,









Kau hadir membawa seribu hikmah
Memanah senyuman yang kian pudar
Mengenal erti sebuah persahabatan
Menerima baik buruk seorang teman
Pengubat luka rindu dan kasih sayang
Memberi semangat dan harapan
Tanpa ku sedari kau tertinggal di hati
Tiada ku menduga rasa ini kan hadir
Maafkanlah aku bukannya niatku
Untuk mencintaimu
Semua ini tiba-tiba
Berikanlah ku peluang
Untuk jadi yang terbaik untukmu
Takkan aku kecundang
Selagi kau bukan milikku
Biar, biar, biar aku menunggu
Sampai habis nanti semua hayatku
Tanpa ku sedari kau tertinggal di hati
Tiada ku menduga rasa ini kan hadir
Maafkanlah aku
Bukannnya niatku untuk mencintaimu
Semua ini tiba-tiba
Biar, biar, biar aku menunggu
Sampai habis nanti semua hayatku
Biar, biar, biar aku tertunggu
Cinta tulus ikhlas dari hatimu

aku malaih nak komen pape pasai aku da let it go.., let it go..., cehhh nyanyi lagu citer frozen pulak.., hahahhaha..., cuma tang ( Berikanlah ku peluang Untuk jadi yang terbaik untukmu Takkan aku kecundang Selagi kau bukan milikku) erkkk bila sampai tang ni aku rasa ianya xdak kena mengena ngan aku..., hohoho.., yang lain tu suma memang PERNAH ada kene mengena..., tapi itu dulu la..., aku yang dulu bukanlah yang sekarang..., hahahaha

benda dah berlalu biarlah berlalu..., biaq pi la suma tu..., asal semua bahagia sudah.., aku doakan yang terbaik je tuk dia..., lgipun he deserve better than me kott..., and he got it..., alhamdulillah..., aku biarkan jela aku..., diri aku, perasaan aku selain allah hanya aku yang tahu.., hanya aku yang boleh pastikan diri aku okay ke x..., tp jujur hampir sebulan setengah ni aku dah berjaya 99.9999%.., 0.0001% tu biasala luka.., bila dah sembuh darah dah hilang, parut tu ada.., bila tetiba teringat tu just rasa sedih ja la..., tp xda la sedih pasai lain.., just sedih pasai hilang sorang kawan ja.., pasai lain inshaallah da xda pa da...,

life must go on right..,?? so i will let it go..., apa pun tindakan y dia nk buat pasni aku accept.., lek ar.., sendiri buat sendiri tanggung ar an..., sapa suh ngengada nk ada hati kt org an..., hahahhaha...., dan aku rasa aku selesa dengan keadaan sekarang ni..., aku pun xmau buat dia pening pale serabut otak ngan diri aku..., dia pun ada life dia..., hoho..., semoga kebahagiaan mengiringi dirinya selalu....,









pssttt : aku suka dengar orang Utara(tmasuklah Klate) bercakap..., disebabkan dua tahun dok kelantan bkawan ngan org klantan, penang, kedah suma.., aku jd terbiasa dgn dialek mereka. kat skola aku ngaja pun ada org penang ngn kelate tp mereka jarang guna smpai aku y merengek2 suh kak fiza y asai dr penang tu cakap guna dialek sana.., hohoho (tp bila ckgu rahaman ngan kak fiza berborak berdua haaa kluaq la penang mereka...)


menjelang hari guru ^^~

jam dah pukul 0.59 am dan aku penat dah nak menulis..., ahahhahaha..., aku kasi gambar ja la...,

tempat : kelas form 5
hari : sabtu (sekolah ganti cuti raya)
tarikh : 100514
event : bengkel SMKPC (antaranya buat kad hari guru)

aktiviti jam 11-12


dayah, fatimah, erni, fikri

by : rommis

by : jaka (bercita2 nk ambik course industrial design)


by : ieza



prabhu : orang last yang buat dan paling awal siap.., hehheh


bila lelaki tercabar ^^~

kat sekolah SMKPC ni ada kelas terbersih dan tercantik.., ni nk citer pasai kelas 3 Melur.., dalam kelas ni studentnya semua lelaki..., LELAKI beb..., tiada bunga.., jd bila tiada bunga.., kumbang2 ni pun menjadi tidak tentu arah..., kelas mereka togel..., ahahah..., aku masuk pertengahan bulan 3.., means hmpir 3 bulan kelas mereka togel je..., bila beberapa orang cikgu mencabar mereka.., jadi kelelakian mereka pun tercabar..., ditambah lg dgn stiap mggu kelas 4mawar dan 3awar stiap mggu menang.., dorang ckp ngn aku cenggini 'kami nk buktikan pd dorg y kami pun boleh menang' 'nt kmi mau cat ini dinding warna pink cikgu' dan byk lg perancangan mereka sume diceritakan pd aku..., hahahaha...

dan yes! dorg berjaya.. dorg pernah dpt no3, no2 dan no1., suma terkejut beb..., :) cayalah!! ni aku bg kat bawah ni gambar dorg..., jap eh...







reben tu dorg buat sendiri weiii.., lelaki kott !! xD



ngengade malu2 lak dorg ni.., hahahaha

pssttt : student kelas dorg ni actually byk mghiburkan aku..., masuk sini xpenah xketawa aku..., ahahhah will miss u all guys....

me at SMK Pulau Carey

kayy urmmm smkpc ni pelajar2 dia tdiri daripada student ASLI, MELAYU dan INDIA. minoriti kat sini student melayu..., so bg aku ni satu xperience y sgt xternilai..., yela.., dr aku kecik smpai skolah menengah aku dok blaja ngan orang melayu ja.., nasib dpt PLKN TEMASYA RIMBA TEMPLER (nak jugak sebut nama tempat.., haih! haha) barulah bergaul dengan sume orang.., 1 Malaysia gitu! ahahah.., tp tu pun xlama pun.., xsmpai 3 bulan.., then blaja kat U kembali bersama sepeti zaman sekolah..,

nak citernya kat sini..., aku rasa kasihan sgt2 kt student2 ni.., utk pengetahuan korang.., utk smpai ke sekolah student asli yang tinggal di Kg Judah, Kg Bumbun, Kg Kurau dan beberapa buah lg kampung yang aku xberapa ingat sgt.., mereka terpaksa bangun pagi lebih kurang pukul 4 dan bergerak ke sekolah lebih kurang pukul 5/5.30 pagi..., woyoyo.., time tu aku sedang dok tiduq lgi..., huuu..., mereka terpaksa mengharungi perjalanan ke sekolah selama hampir 1 jam dengan menaiki LORI, TRAK dan juga motor. apa yang aku tahu mereka y naik lori/trak ni terpaksa gerak awal kerana mereka akan singgah di beberapa sekolah rendah di kampung2 tersebut utk hantar murid SK. kadang kalau kenderaan mereka rosak.., xdela mereka pergi ke sekolah.., bukan sorg dua tu.., mungkin dlm 10 orang sekaligus..., dan misal kata klo mereka terbangun lambat..., memg xkesekolah la mereka hari itu..., kasihan mereka.., :(

student india dan melayu pun lebih kurang sama jugak..., cuma Kg Melayu xdela sejauh Kg2 tu kott.., kat skolah ni warga2 sekolah stakat ni menghadapi beberapa kekangan prasarana dr segi air dan letrik..., alhamdulillah letrik dah makin okay 2 mggu ni..., sebelum ni.., student f1Me, 3Me n 3Ma, 2Me dan f5 terpaksa belajar dlm kepanasan dan kegelapan(time hujan) kerana ketiadaan letrik.., tp bab air.., mashaallah rasanya dah lama dah benda ni berlaku..., kat situ tiada air yang mengalir dr paip.., y ada pun kat depan toilet pelajar perempuan.., tp tu pun dorg kena angkut air masuk ke tandas..., dan aku juga begitu.., toilet cikgu ada auntie y tolong angkatkan dr air tadahan.., tp air tadahan tu diragui sedikit la.., sebab ia terdedah,,, huhu dan kdg2 nmpk berbuih..., bak kata doktor kawan sy.., air tu byk kuman..., wala2..., sedaya upaya aku menahan dr mengunjungi tandas.., tp apakan daya..., hahaha.., kena batu karang nt aku gak yang susah... an3???

apa yang aku nampak student kat sini kurang perasaan rajin.., dan tidak bersemangat..., ada yang rajin datang ke sekolah ada yang tak...., bila tanya npe xdtg..., jawabnya malas..., kadang ada kata mak ayah kata tak payah datang sekolah..., kadang ada yang kata ikut ayah turun laut..., dan bila ku tanyakan soalan 'nak masuk universiti x????' 40% nak dan 60% lagi ada yang menjawab 'nt xd sape nk tolong jge adik' 'masuk u banyak guna duit' 'sy nk keja jd pomen cikgu' 'malas cikgu' hurmmm..., harus bagaimana ini???

so far dari segi teknologi orang asli kini makin maju dan terbuka.., cuma mungkin dr segi pendidikan semua pihak perlu memainkan peranan bagi memberikan galakan serta membantu mereka..

tp jgn pandang sebelah mata tau dengan dorg ni..., rata2nya dorg ni ramai y da gi luar negara au..., (aku ada?! huh! haha) walaupun dr segi pelajaran diorang xberapa..., tp diorang ni sgt berjaya dlm bidang seni tau x..., diorang dah byk merantau jauh dr diri aku.., buat persembahan di tempat orang...,  dan byk lagi.... (aku xingat lorh.., nt klo aku dpt mklumat aku inform naa)

jd aku bersyukur sgt2 sbb diberi peluang ni y mne banyak membuka mata aku tentang kehidupan... byk lagi sebenarnya.., nmun biarlah ia tersimpan semat di hati..., :)

me as a teacher ^^~

Perghhh.., lagi 14 hari tamatla sudah riwayat perkhidmatan aku sbg guru ganti... Ahaa.., da nk hbis bru nk update cter pasai skola.., huh.., haha.., Di mana??? Kayy mai aku citer naaa...,

Aku keja kat Sekolah Menengah Kebangsaan Pulau Carey.., yang terletak di dalam estet Sime Darby.., jarak perjalanan dr rumah ke skola adalah dlm 15-20minit.., tu kalo aku bawak 100/120km/j laa.., klo x.., ada dekat stgah jam..., tu pun xdak traffic light byk.., cuma satu je traffic light..., klo ada byk traffic light mau berapa lme tuuu weii...

aku diminta untuk daftar diri hari jumaat (xingat tarikh-kena check smula) pas borak ngan pengetua, Pn. Sita Devi Krishnan (kena speaking maa) aku dapat tahu yang aku kena ngaja subjek PENDIDIKAN JASMANI dan KESIHATAN!!! dooiii tu subjek yang aku xsuka..., warghhh!!! xminat2!! tp apakan daya dah itu sbjek major cikgu SHOLEHAH (ckgu y aku gantikan tu) dan setelah diberi jadual..,(aku pun melangkah masuk ke kelas pertama aku..., actually tu dah masuk wktu kedua.., disebabkan aku terima jdual lmbat jd aku dah termiss satu kelas pada wktu pertama.., (yes!! pj lak tu.., aha!)

kelas pertama aku masuk kelas 2 Melur.., subjek BAHASA INGGERIS.., ngeh... selain ngaja PJ aku kena ngaja BI skali beb..., huuuu hantam sajalah labu..., haha so terpaksa la saya berspeaking omputih dgn level bi sy y tahap rendah ni.., ahaks..,

aku okayy jak ajar budak f2 ni.., prob sikit cuma tang kena ajar bi f1.., payah gilak.., pasai dorg ada blaja OPS-ENGLISH.., gpo dia bnda alah ni??? alaa senang citer bebudak f1 ni xpayah tulis2 pape.., xya ada buku tulis dan xperlu guna buku teks utk sbjek bi.., just guna buku y dah disediakan jak..., tapi tuk tempoh 6 bulan ja..., (jd klo xguna buku, xyah tulis, dorg nk kena buat ape??? haaa tu laaa citernya diorang dengan aku sekali kena bercakap je sepanjang dalam kelas tu in ENGLISH!!! waduh2..., kena borak ngan depa ikut topik y dah diberikan..., aku klo menulis aku okayy lagi.., bab bercakap ni memang aku kantoi..., huhu...,

wktu PJK pulak.., aku bwk bebudak ni gi padang dan suh dorg main jak.., aku nak ngaja mendenya?? bab2 kesihatan tu aku okayy lagi..., tp bab melontar peluru la apela.., dan teori permainan memg aku fail la.., aku belaja pj pn smpi drjah 6 je..., skola menengah aku mne ada sbjek ni...,

then aku kena ngaja moral..., utk pelajar tingkatan 3..., kayyy ni syokk sikit..., sebab student dia xsampai 15 orang pun.., dan dorg sume laki..., ahaha..., sbjek moral cam sivik jak..., okayy la lagi...,

spanjang di sini ada banyak halangan dan pengalaman yang aku tempuh dan temui..., bru 3 hari aku keja aku rasa nk benti keja.., gilak an.., hahaha.., pasai apa aku rasa mcm tu?? tu nt aku cter dlm entry baru eh..., nk sepuk sume kat sini memg panjang la..., ahahha




3 Melur 

atas ke bawah dari kiri : Surya , Jethi , Satiaseelan , Roszaikal , Fredriek , Selva , RosnizamTiada dalam gambar : Hasmizan , Jamaluddin, Hayramban, Legodran , Kalimuthu
2 Melur


form 1

kat bawah ni ada link aktiviti ops y aku buat ngan student aku..., nk upload dr fon susah.., huhu.., serius diorang kelakar...,

1.  ruban


pssttt: dorang ni suka main balas2 surat wooo..., cinta monyet gitu..., hahahhaha

Monday, 5 May 2014

moga bahagia milikku

alhamdulillah.., aku dah okayyy..., :D dah okay 99%..., setelah aku unfriend kedua2nya.., mula2 tu aku block dulu.., tp serius.., xsmpai 24 jam aku unblock balik.., wohhhh xsggup bhai..., hahaha.., cukup lah aku unfrend dulu.., haritu aku dah ckp ngn dia dah.., once aku dah okayy..., aku add dia semula..., dan aku dah add tp blum di approve.., xtaula dia da fedup ngn pangai aku atau dia xon9..., apa2 pun yang jd aku terima... klo aku y jd dia.., malaih da aku nak layan org y pangai macam aku ni..., tp tula.., aku bukanlah dia.., dia tu baik..., hahahaha

awal tahun ritu aku ada kawan dengan sorg ustaz adik aku..., hahaha..., kawan je.., tp xdela mesej selalu pun..., sebulan sekali xsampai 1 hari pun.., sebab xd benda pun nk diceritakan., kdg je aku yang sibuk gi ganggu dia..., actually aku penah jumpa ustaz ni sekali je.., mse hntar adik aku.., ckp ngan dia cuma 3 patah perkataan..., "HAAH, KAKAK DIA"  tu ja..., pastu sekali lg tu wktu hntr adik gak..., tpbukan jumpa pun.., just aku je nmpk dia..., haha.., tu jaa..., y lain tu aku nengok kat tv ja.., (dia penah msuk kt tv) ..., dan aku ni kn memg muka xtau malu.., friendly la konon.., gi ushar dia..., (haih..., pengajian islam cggini ke teha oooiii) n dipendekkan citer aku pn kwn ngn dia..., kwn y mcm xkwn.., hahaha,,  kwn punye kwn..., ttibe kantoii ngn mak dia..., tkejut den mak dia tepon..., hahaha..., so far mak dia okay..., haha.., mggu lepas pun mak ustaz ni ada call., ada la dekat 10 minit kott borak...

still lg mcm dulu..., aku dan ustaz masih berkawan..., mesej bila perlu.., tanya sihat ke x tu memg xpenah lg kot.., sekali pun xpenah...,  haha..., awai2 lg aku da warning ustaz y aku ni gila2.., suka mgaco org..., nasib ustaz tu laa..., hahahaha..., tp kegilaan aku ni kureng sikit la pasai ustaz ni mcm alim sikit..., kena la respect sama dia...,ustaz ni byk gak ar bg support dr segi nasihat..., aku ni kan K.O orangnya.., huhuhu

tapi tu laa..., nak relate dengan cerita kat perenggan pertama tu..., kdg tetibe rasa mcm nk borak ngan 'abe' sy y lg sorg tu..., :'( mula la balik mud sedih tu.., tp cuba jugak la utk menepisnya,.., semoga abe bahagia ngan kakak..., sayang korang! :)

#my aunt salu usik saya pasai ustaz tu..., sorry mama..., ustaz tu terlampau baik untuk akak... biar siapapun jodohku..., moga mendapat keredhaan allah dan ibu bapa..,

Wednesday, 30 April 2014

S . A . H . A . B . A . T

Dah lama rasanya xupdate blog..., laptop sudah hampir 3 minggu masuk hospital.., dek kerana penyakit virus tinggi nye terlampau tinggi.., haha.., patutnya hari selepas ianya dihantar ke hospital boleh dah jemput dia balik ke rumah.., tp biar jelah dia duk bermanja2 ngan abg2 nurse kat sana dulu.., hakhakhak.., (kayy merepek..) actually banyak benda nak citer sebenarnya.., pasal sekolah, pasal friendship dan segala macam..., tp sebab dah terbaca post2 kat twitter td.., trus rasanya nak cerita pasal beberapa orang kekasih terangku...., hahaha...,

disebabkan ni laptop kat hospital jadi sy guna laptop family..., bila guna laptop family xbleh bukak twitter..., pasai pa??? pasaiiii sy xingt username dan psword dia.., ahaha ayoyo..., sumanya sy simpan kat laptop saya..., jd xdapek la den nak link kan apa yang telah membuat saya rasa terSENTAP GILER dgn mereka ni..., ahaha... nanti bila saya dah rujuk kembali dengan laptop sy.., sy update smula kayy...,

MekNa and MekDi both of them telah membuatkan rasa rindu saya datang membuak2..., serius..., sgt rindu mereka..., rindu nak bergelak tawa..., nak makan sesama..., nak main tangan mekdi..., lepak tengok movie sesame..., Ya Allah..., miss u damn much dear..., rasa rindu pada mekdi sgt2 kuat kerana sy xsempat dan xpuas lagi nak bmanja2 ngn dia dek kerana beberapa kekangan.., arghhhh!!! dia la kawan tuk dibawak bergaduh.., dia sangat suka berbalas kata dengan kami.., haha..,

sebelum ni saya ada post pasai CPE je an.., xsempat nak cter pasai kerinduan saya pada 5 orang lagi sahabat saya yg BER-7 ni..., ahaha..., kayy kita cerita pulak pasai MekLin eh..., dia ni..., she is like our mom..., antara kami dia la yang paling matang dan boleh diharap.., haha.., dan suka mengarah kami.., ahaks! (gurau jak) kami rasa kalau takde dia kami jadi tak terurus.., haha.., bilik dia merupakan persinggahan kami.., biliknya yang agak sederhana kecil dan sederhana besar yang patutnya boleh memuatkan 3 orang penghuni telah menjadi rumah kami dan memuatkan hampir 8 orang (kami bertujuh + roommatenya FIZA) di situ la kami tempat kami makan.., tgok movie..., ngumpat (ISH3..) berehat dan beradu..., hahaha

actually klo wktu tido kami hanya ber-5.., (saya-cpe-meklin-meknis-fiza) awal2 sem je sy tido kat bilik sendiri.., lepaih tu,,,, huh! haha..., segala2 barang kami buku2 belajar.., laptop.., baju.., suma dok kat bilik tu..., hahaha.., bak kata meklin.., suma ada..., tggal mak ayah je y xde.., hahaha..., kami juga slalu kluar bersama2 ke pkt.., kadang dlm smggu tu ada la dalam 4 hari memg kami akan memunculkan diri di PKT (xingat nama penuhnya) sehinggakan rasanya abang dan kakak PKT tu dah kenal muka kami semata2 utk mbeli barang dapur dan jualan.... perghh!! tengok tuuu barang dapur!!! yup..., bilik alin tu la dapur kami.., kami masak maggie.., buat koktail...,  buat aiskrim..., buat kek batik..., buat puding..., sume nye di situ.., haha.., serba serbi la bilik mkcik ni...,

MekNis this cute girl..., (lahi rindunya kenangan kita nis...,) sejak masuk sem 4 ni kami beberapa kali digandingkan bersama dlm aktiviti UM.., antaranya AJK makanan program MINGGU BAHASA dan juga AJK makanan SEMBELIHAN. nampak tuuu perkataan M . A . K . A . N . A . N hahaha kami ni chef terkenai tau!! hahaha.., pasai tuu pegang jawatan ni.., (ahaks! padahal... :D) memg banyak kenangan la y dapat diukirkan bersama dia ni.., ahahaha.., klo bukan dia yang jadi gandingan AJK makanan tuuu xtaula bagaimana terkontang-kantingnya saya menguruskan segala macam benda alah tu.., (nis..., rindu nak tido same2 ngan kau.., ahahaha)

Chik Khalil - kembar dak Aina...,  the only Kelantan's Girl.., (tupun bukan KELANTAN TOTOK) haha.., seorang yang pemalu miow2..., suka tersenyum..., (Ya Allah,, saat ni terasa sgt kerinduan ni mbuak pd hg Khalil,,, terbayang kat mata segala tingkah laku awak..!!) seorang yang berjiwa halus dan romatik dgn kawan2nya..., xpernah putus mengirim kata2 utk kami..., berwajah seiras2 NEELOFA.., (hihi.., sorry dear) 

saat sendiri..., terasa banyak benda yang ingin diperkatakan tentang kalian..., tapi saat jari jemari menari..., terasa kelu-hilang idea.., tahulah saya..., sesungguhnya perasaanku padamu sangat sukar tuk diungkapkan dengan tulisan...., semoga persahabatan kita berkekalan sahabat,,,

-mereka adalah kaunselor2 saya yang xbertauliah-

ANTARA BENDA GILA YANG PERNAH DILAKUKAN

- sentiasa naik kereta SAGA PURPLE seramai 7 orang menuju ke suatu tempat yang mengambil masa hampir satu jam -

love,
TEHA

Wednesday, 2 April 2014

bahagiamu deritaku

" Ku dengar kau cinta sangat padanya Ku dengar hatimu kini miliknya " woooo saat aku dengar ni.., bukan dengar dari mulut orang lain beb..., aku dengar dr mulut dia sndiri..., masuk ke telinga beb..., lalu terus masuk ke jantung..., ZUPPP!!! tp apa yang mampu aku buat?? tahniah je la beb..., hohoho

" Dia kan menjadi teman sehidup dan semati Aku menjadi sahabatmu " yeahhh dia pun dah mara ke satu peringkat yang akan membawa dia dan temannya menjadi teman sehidup semati..., dan aku tetap akan menjadi kawannya..., :')

" Siksanya mengakui kau teman biasa Terpaksa ku terima itu hakikatnya " hurmmm siksa ke?? aku takde la sampai ke tahap rasa macam siksa sangat..., cuma rasa sedih..., yelah..., once dia dah ada ikatan..., aku dah xboleh da nk ganggu dia lagi.., means aku akan kehilangan satu2nya kawan lelaki yang the best punya yang memang aku rasa aku sayang...., tapi nak buat macammana an..., aku kena belajar terima hakikat ni perlahan2...

" Yang pasti aku tak mahu lupakan cinta Kau percik api membakar kenangan lama " errr CINTA ke tu???? yg tuu aku xsure betul ke cinta.., aku no komen..., tp y pastinya aku masih lagi belum dapat lupakan dia sepenuhnya..., lg2 dia da percikkan api membakar kenangan..., asal aku ckp cmtu?? hahaha..., da aku dpt try lupakan dia sdikit utk beberapa jam..., alih2 nmpak dia kat fb..., errr...., hahaha

" Aku tak tahu menilai cintamu Aku tak mampu pertahankan " okayyy yg ni memang aku no komen utk di ulas...,

" Tinggalkanku, perlahan-lahan ku trima " errr aku xnak dia tinggalkan aku..., tp aku nak aku yang tinggalkan dia..., muahahahahahahaha :D heyyy aku xdela jahat sangat nk tinggalkan dia..., means utk tempoh skang ni dimana hati aku ada terselit nama dia..., aku rasa aku perlu menjauhkan diri dari dia sehinggalah hati aku ni pulih..., takkanlah aku nak jadi perosak bakal rumah tangga orang kot an..., :P

" Semakin ku sakit, semakin kau bahgia" haaa ni lagi satu sebabnya.., kalau aku xberusaha buang perasaan tu.., aku tenggelam xtimbul2 dengan ditemani dek perasaan tu..., pergghhh memang haru la..., aku dok tenggelam kat dasar laut.., dia ngan bakal orang rumahnya dok terapung2 kat atas air.., silap2 dah sampai kat daratan..., dia happy2 aku saddy2.., ( err ada ke perkataan saddy2 tu??? huishhh salah tu teha ooii..., korg2 jgn ikut au! haha )

" Mengapakah aku jadi lemah " yup! asal la aku ni lemah sangat.., bayangkan sepanjang cuti sminggu hari tu.., (actually sblum cuti sejak kat um lg...) aku dibayangi dengan nama dia...,segala2nya tntang dia kecuali mukanya.., (pasainya muka dia ambo xpenah nengok lg lerr...,) bila da dok ngaja bru okay sikit.., tu pun time kt skola je.., bila balik bwk keta sensorang..., haihhh datang balik da dia!!!!

" Sungguh ku tak sangka dia membawa jantungku bersamamu " aku xpaham ngan ayat ni sebenarnya.., jadi aku xmau kata pape..., :D


haih..., aku tertanya2.., dalam situasi cenggini..., aku boleh kata diri aku putus cinta ke??? mcm x je..., haha... :D sebab aku tengok salu org putus cinta dia akan frust tertonggeng2..., makan xlalu..., mandi pun mandi mcm air terputus bekalan..., menangis berhari2..., tapi aku xd pun..., lagi satu.., aku xpenah pun bercinta ngan dia.., jadi terputus ke cinta kami?? haha..., ( aku sndiri xtau adakah aku ni betul2 CINTA..)

buat bakal orang rumah si dia yang aku sndiri xtau akan terbaca ke x post ni.., kalo terbaca sy nk gtau ni.., takpayah lah rasa tergugat,tercabar,terjeles,tergeram atau segala ter2 yg lain la..., sbb ni just luahan hati sy je.., saya tahu hukum mgganggu tunangan orang adalah berdosa...., jangan risau.., dia telah pun memilih 'awak'..., dia tahu 'awak' lg special dr sy.., tu y dia pilih 'awak'.., jgn risau sy xd pape pun yang membolehkan dia utk tetibe tertarik hati kt sy..., dia kenal 'awak' lg lame dr dia kenai saya..., InshaAllah..., sy pun dalam proses tuk buang perasaan sayang terlebih kat dia ni... doakan saya!

untuk orang tu..., orang harap jangan bnci orang eh..., orang pun xtau kenapa tetiba jd mcm ni.., tp jgn risau.., inshaallah ni bukan perasaan CINTA.., ni mungkin perasaan sayang seorang kawan kepada kawan je.., cuma mungkin orang je y tkeliru..., :) sorry..., sorry utk segala2nya..., tapi papepun u are the best!

psttt skg nisuka layan lagu someone like you - adele , hahaha
peace no war beb! v(^.^)

Saturday, 29 March 2014

miss u my P.A , cpe!

aku bru bce post terbaru Cpe kat blog dia td..., wuarghhh!!! kau buat aku nak nangis la pek!!! pek..., klo kau nampak keta saga kau teringat kat aku an?? aku pun pek.., kalau aku dok bawak keta saga tuu..., SURE aku teringat kat kau pek...

okayy tumpukan pandangan pd kereta eh.., bukan adik manis tuu

1) kau yang sentiasa duduk sebelah aku time kita keluar berdua atau kita keluar tanpa anis dan dak alin.., (klo kuar bersama mereka bdua.., sure2 la anis y dok sbelah aku an..., hahaha)

2) kau sentiasa sudi temankan aku untuk kemana2..., even ke bank atau kedai nasi lemak kakak...

3) kau tanpa jemu sntiasa berusaha men'senyap'kan dashboard aku yang sentiasa berbunyi.. hahaha

4) kau yg rela tanpa dipaksa membawa turun handphone, purse dan kunci kereta aku kemana2 saaja hala tuju kita semua...,

pek..., smpai skg pek.., klo aku kemana2 pun naik keta tu aku akan terasa kau mcm kat sebelah aku pek.., aku terngiang2 suara dan butir bicara kita pek..., klo aku ke kedai ke atau ke mana2.., mkcik aku lah yg mggantikan tempat kau, pek.., slalunya kau y smpan kn kunci aku dan sgala mcm brg aku.., tp kt sini da xd da kau y sntiasa tnpa paksa mjadi p.a aku.., hahaha.., nasib kau la pek dpt kwn y sentiasa perlukan kasih syg mcm aku ni.., huhuhu...,

.............................PEK!!! AKU SAYANG KAU PEK!! MISS U SO MUCH.........................................

love u much pek...

inikah cinta

sampai sekarang aku xtau apakah dan bagaimanakah rasanya C.I.N.T.A itu..., ahhhh!!! dan dek kerana keliru itulah aku xtahu apa yang patut aku namakan rasa yang sedang membelengu diri ini..., sehinggalah beberapa hari yang lepas setelah.....,

aku dpt tahu yg sorang guy ni akan melangsungkan stu majlis pd 30/3 ni., (yakni esok) wktu dia gtau kat aku time tu dia tgah ada prob.., aku sbg kawan.., aku just mampu bg kata2 semangat dan cadangan..., time tu xdela rasa pape pun.., (rasa sayang je laa.., sbb serius xtipu dia kawan lelaki yang paling the best gile (dah ada paling tambah lagi ngan gile = superb la kiranya kawan aku ni., hahaha) yang pernah aku kenal..., dia jenis yang cool je orangnya..,) smpailah klo xsilap aku 26/27 hribulan dia kata masalah dia dah settle n mjlis dia akan blangsung..., :) time tuu aku dah rasa len macam tp aku da taktau nak kata apa lagi., sbb aku dah penah jnji kat diri aku.., once dia dah terikat.., dah mjadi milik orang..., aku xmau melibatkan diri dgn dia lg.., aku hnye mmpu ucapkan tahniah pd dia n luahkan perasaan terimakasih aku pd dia..,

actually aku da tau y dia nk wt mjlis tu wktu aku kat um..., perghh time tu dia happy je sorenye..., alhamdulillah la..., time tu la y aku buat janji pd diri aku jgn kco dia lg once dia da ada ikatan..., dan time tu jugak aku dah rasa kehilangan dia..., dalam masa y sama time tu alin ada prob y mcm sme ngn aku.., jd aku dpt share spenuhnya ngn dia..., kgkwn aku y lain pun tau gak.., cuma aku xd la stiap hri dok ngadu bnde y sme kt dorg..., kwn2 y lain penah nmpk aku nangis.., tp aku ni klo mula2 okay je dok borak2 ngn dorg then ttibe je nangis mmg x la aku nk gtau apa puncanya kt dorg..., dorg pun masing2 faham.., xmahu btanya kt aku sgt.., ( aku ni memg pnuh dgn emosi)..., tp dak alin dia tahu la punca aku nangis sbb apa.., tupun sbb tkantoi ngn dia la dia dpt tau.., hahaha...,

kdg2 klo aku ada prob ngn study..., atau hati aku xtenang..., aku rasa mcm nk je cri guy tu.., tp aku terpaksa tahankan diri..., aku cuba nk share ngn kwn lelaki aku y lain.., tp aku xmmpu.., aku xmmpu nk buat mcm apy aku biuat kat guy tu.., jd bila xmmpu.., aku tpaksa pendam masalah aku sndiri wlupun hti aku rasa mc nk share ngn guy tu..., thats y la aku rasa kehilangan dia...,

malam tu aku mnx alin basuh hati aku ni smula..., aku msej cpe.., mnx tolong dia bash jiwa aku smula...,  sbbnya aku jd rimas ngan diri aku.., stiap masa.., setiap jam memg aku teringat kat guy ni..., setiap hari weii..., xterlepas lgsung budak ni dr otak aku.., melainkan wktu aku tido je bru dia hilang..., xkn aku nk tdo spnjg masa kott..., esok pgnye bru dak alin balas msej aku.., memg btul2 dia bsuh la cter nye..., actually ape y alin kata tu bukan aku xpenah pikir.., sbb aku pikir tula aku buat pjanjian ngn diri aku tuuu...,

sejak bce msej dak alin tuu..., aku terpikir..., smpaila skang ni saat ni..., aku terpikir dan aku msih xdpt jwpnnya... smpai skg aku masih tbayang diri dia.., nama dia y bermain kat otak aku ni..., arghhhh!!!! xkanlah aku cintakan dia kott!!! huh...

esok..., sahnya dia terikat.., sah lah aku kena menjauhkan diri dr nya.. klo betul pun itu cinta..., benarlah kata lagu Bahagiamu Deritaku... :')

heyy big bro! mu tetap kawan ambo dunia akhirat! :D

peace no war beb! v(^.^)

Monday, 17 February 2014

JAMBANG!!! ~ngeee (bahagian akhir)

tengok ni pun nmpak an spe jambang dan spe hndustan... hahaha.. tali pinggang y xpenah berubah warnanya.., dan hndustan tetap dgn imej blacknya dari hari first smpi last day... :)

ni la yg aku dapat..., huhuhu..., apa y aku ckp ngn dia biar lah mjadi rahsia kami bertiga.., kan pek kan?? hahahaha..., aku xbharap pun smua misi y aku nk tu bjaya.., asalkan salah satunya bjaya.., kira okayy da tu... huhuhu...,

cuma y sentapnye beb..., balik dr buka puasa..., masuk je kawasan um.., terpandang ko-op..., aku jadi sayu sgt..., smpai lah saat ni.., smpai lah aku baca CPE punya blog pasal dorg ni..., rasa stressnya!!! hahahaha.., ntahh arr..., mampu ke aku jumpa mereka lagi.., :( hanya berserah pada allah saja...,

kayyy tangan da penat menaip.., pasal jambang ni je pun dah 3 page.., gilak!!!  xsume boleh dtaip di sini.., biarlah ianya mjadi kenangan di hati ... aicehhh ayat!!! dan sbg pnutupnya.., aku still xtau pape pasal jambang n abg CPE ni..., huhuhu..., aku hnya dpt tu je.., tp misi kami xkan thenti sampai disitu saje.., hahahaha..,, nantikanlah seterusnya... kikiki

ni pun adik y kami sgka kakak yg mjaga exam kami..., mlalui adik ni kami dapat tahu yg abg hindustan tu ghupe2nya bru 18 tahun.., hahahha..., dorg satu skolah upenye..., urmmm yg jambang tu...., jambang tu da tua.., tp xtau la pulak bape..., huhuhu..

chaiyok for the next mission HASIFAH n FATIHAH!!!!!!

#mirul..., ni la sebenarnya kawan hg..., :) maaf atas kekurangan..., hohoho
#mggu cuti boleh la dok update status mengenai APIUM.., dan sisa2 baki hari2 aku kat APIUM ni.., chaiyok wahai semangat!!

JAMBANG!! ~ngeee (bahagian 2)

bhari2 gakla benda ni blaku.., spnjg exam aku.., lg2 klo dia dok sarapan kat atas dewan.., smbil dia duk mkn dia pandang student..., memg straight ke arah barisan IAB dan jiran IAB la.., aku taktaula dia pandang arah mana.., kang kata pandang arah aku..,  mcm gedik dan perasan la pulak.., tapi yg pastinya.., time tu la aku pandang dia..., dia mcm perasan y aku dok ushar.., tp xtaula., wallahua'lam... hari2 mcm ni beb..., gila la xpasan kan..,kdg klo dia lalu d nk dekat ngn aku bru aku pndg dia.., so mmg sure nmpk la mata dia  ngn mata aku kan.., (woii pasan gila aku ni!!!)

kdg dia dok kat tgga depan y sbaris ngn aku.., haa kat situ lagi la byk kali..., apa y aku tgok.., abg2 bdua ni rajin la.., dia rajin kira2 krtas.., abg y dulu2 mcm xserajin abg2 y ni..., hohoho.., mcm semalam masa jambang minum petg.., dia tuangkan air utk ustaz bakhit ngn ckgu ramli beb.., dan bg tapuwer hjau kat ustaz.., (makanan la tu) .., then bru la dia mnum.., kali ni aku xdpt ushar sgt.., sbb dia mnum kt tmpat tsorok sgt..., kerusi y kt tmpat biasa dah ditarik oleh ustaz.., huhuhu..., y kutip slip td pun ckgu ramli..., time tu rasa mcm.., lahai... sedihnye..,

mcm2 misi aku rngka utk jambang auu., hahaha gila ke x gila??? tp bila jd mcm tu.., aku rasa mcm ohh mungkin xd hrapan kott..., huhu.., aku xdelah smpi bharap lebih2.., sebab aku bukannya rasa suka kat dia smpi rasa mcm boleh mati xd dia.., juz suka dia sbb suka tgok muka mgkin.., juz suka-suki.., huhu..., ada misi y aku rancang ngn Hasifah..., sahabat aku gak yg meminati abg hindustan..., hihihi.., risau gak xmnjadi misi kami..

pendekkan cerita..., akhirnya aku bjaya jalankan misi aku.., cuma misi diubah sedikit strateginya..., misi asal nk tnye mcm2.., tp dek kerana kami masih ada rasa malu yg menebal.., kami hadkan sahaja.., juz mintak ssuatu kat dia.., nk mnx ni pun malunye,, perghh!! tp sbb aku nk msukkan dia dlm blog.., antara kenangan aku di APIUM yang akan ku kisahkan dlm entry seterusnya.., aku tebalan jugak muka ni..., hahaha apa yang aku dpt?? jap eh..





































































upppppssss sorry..., masuk entry baru kayyy..., uhuhuhu...., c u!!!

JAMBANG!! ~ngeee (bahagian 1)

semalam..., 17 februari 2014 genaplah seminggu aku berperang dengan buku dan otak.., nak2 aku ni bukan jenis y stadi awal.., seksa gak la beb..., tak pernah rasa stress y teramat sangat sepanjang 3 sem sebelum ni aku jawab exam.., wooo tamatlah sudah pengajian asasi ku selama 4 sem ini..., lega.., sedih.., gembira semua ada..., pahni dah boleh sambung degree beb!! hahaha...,

okayy malas nak intro panjang2.., mud da la xde..., baik straight to the point lerr..., hahaha..., Amirul anak pakcik Hassan sila jangan gelakkan atau kutuk saya ye!! ni amaran untuk anda!!

aku melangkahkan kaki masuk ke dalam dewan johor dengan penuh debaran.., paper praktikal woo.., walaupun 20 markah je tp pergh!!! boleh bikin aku stress sampai nk menangis gitu..., elok je duduk kat tempat aku bernombor keramat IAB12OO43 selesai isi slip kehadiran..., mataku meliar.., mencari siapakah gerangan orang yang menjaga exam kami kali ni..., adakah orang y sama lagi?? kayy shoot!! nampak ada dua orang jejaka.., sorg putih., sorg lagi xbape nk putih sangat dan kurus tinggi.., okayy.., nampak cam bminat ngan jejaka y xbape nk putih tu.., yeahhh sebab aku xbape suka orang y kulit cerah yakni putih..., (tapi xdelah sampai nak mcm insan2 y dberi nama negro.., klo boleh minta allah jauhkan.., saya masih mahu orang melayu lagi... huhuhuhu)

time tu tak pandang dah abang y putih tu..., tapi nasib xmenyebelahi ku... abang y putih tu salu dok berligar2 bahagian aku.., dan yg lgi sorg tu kat bhagian aliaa ali ahmad.., dan exam petang itu berlalu spt biasa tanpa menghiraukan kedua2 abg itu.. alih2 kluar dr dewan dok borak2.., tkeluar pasai abg tu.., dgr kawan kata abg kurus tggi tu ada bcakap ngan aliaa ali ahmad.., mak aiii.., terus rasa mcm xmau la ngan dia..,

keesokkan harinya paper ulum hadith.., paper y best buatku.., hahaha.., best sbb aku fokus sbjek tu..., time tu punya la aku xcited jawab lalu keluar awal bersama2 sahabatku Hanis Sakinah..., kluar2 rupa2nya aku terlupa bawak IC aku kluar skali..., lahai.., nak masuk balik malu la pulak.., huhu.., nk pggil abg tu?? adoooiii malu gak.., guano ni?? dok la blegar dpn pntu.., nmpk si kurus tggi tu lalu kebelakang dan spontan aku terus melambai dia!!! wahhhh hahahhahaha..., then aku pun mnx la tolong dia ambikkan..., time tu aku sedar.., dia susah nak senyum la beb!! hahaha,,, terus la aku rasa mcm xjd la nk minat dia..., hahaha..., tapi kan korang..., gigi dia cantik putih berseri wooo!!! hahahhaha patutla susah nak syum an..., kikiki

hari seterusnya semua paper aku pagi..., start hari ke 3 ni la yang aku raa aku betul2 ushar abg y lg sorg tu..., aka jambang..., (nama ni dberi oleh kwnku.., y kurus tggi tu dorg pggil abg hndustan.., katanya mcm hero hndustan muka dan badannya.., ada gak yg kata mcm nabil..., hahahaha) aku ni n kata xtau malu ngn laki.., malu la gak.., tapi mungkin sebab aku dibesarkan dgn 9 org lelaki jadi aku rasa mcm aku ni pun lelaki.., kira boleh la nk bkomunikasi.., xdela n tmalu2 sgt ngn lelaki.., jadi aku pun ushar la dia..,  biasa la pengawas exam.., dok jenjalan pastu pandang kertas ktorg.., aku pulak mmg suka tgok orang,, haa bila da terlaga pandangan ngn dia..., jd malu2 kucing la skejap..., tp bila da selalu aku pun jd berani pandag dia balik.., tp xde lah smpi tpaku..., utk beberapa second je.., aku pun tau malu gak la beb..,

Sunday, 12 January 2014

kau pergi jua.. EE~

dah hampir sebulan benda ni berlaku.., tapi aku tetap xdpt lupakan.. ya.., memg apa yang dia buat mungkin hanya utk gurau2an.., tp aku tetap rasa sgt2 terluka dgn tindakan yang dilakukannya selepas aktiviti gurauannya itu...,

ya.., memg betul dia ada minta maaf.., tapi pada waktu kejadian itu sahaja..., dan waktu tu aku tengah panas lagi.., aku ingatkan bila dah lepas aku letak fon tu dia akan bg mesej mnx maaf lg.., bukan dia xdengar aku nangis.., tp dua hari berlalu.., xde satu mesej pun y aku terima.., shggala aku y bg mesej kat dia.., tu pun setelah keesokkan paginya baru dia balas..., dan balasan yang dia kirimkan lagi membuatkan lukaku bertambah robek..., sejak tu aku terus mendiamkan diri...

sampailah ke hari ini..., hubungan aku dgn dia masih retak..., kadang aku mampu tak ingat dia..., tapi hanya 30%..., 70% lagi tu memg sntiasala aku ingat dia..., xsangka hubungan aku dgn dia hnya mmpu bertahan selama 6 bulan saja.., sungguh.., aku rindu dia..., dia lah kawan aku.., sahabat aku..., dan dia lah abang aku..., dia yg sntiasa setuju dgn apa yang aku lakukan..., sentiasa sokong aku.., dgr aku merepek.., dgr masalah aku..., semuanya dia la..., aku yang takada abg ni memg terasa akan kehadirannya.., sampai sekarang satu mesej dia pun aku xpernah delete...,

biarlah..., kalau ada jodoh utk aku kembali menjadi sahabatnya seperti dulu.., alhamdulillah..., kalau tidak..., aku xkan pernah dan insha allah xkan pernah lupa utk mdoakannya.., EE~