p>
Home | MukaBuku | Jom Twit2 |

Tuesday, 5 November 2013

impian : kahwin -salah ke??-

Orang muda minta kahwin, orang ramai kata gatal Tapi kalau yang berkapel pegang tangan, naik satu motor dengan awek yang memang dah terang-terang berdosa tak de pulak yang nak tegur, tak de pula yang kata gatal. Dunia sekarang. Orang yang buat dosa nampak mulia. Orang yang nak buat pahala nampak hina.
 
statement ni aku jumpa dekat group aku..., and betul gak apa yg dia cakap tu..., memang itu yang berlaku di dunia realiti..., bukan nak kata apa la kan.., tengok je parents sekarang.., rata2nya bila anak mereka minx kawin.., jawapan dorg "jangan ngengade.., blajar pun xhabis lagi..." "tggu habis belajar" dan ada juga yg kata "tggu da kerja dulu"
 
biasanya parents dia takut pelajaran anak dia terganggu...,  takut nanti anak tu tak pandai uruskan masa utk belajar, untuk suami.., tambah lagi klo dah ada anak nt.., btambah bz la kan??? urmm betul.., tu tihah stuju.., tapi kan.., bg tihah.., parents2 tu kena la tgok situasi anak tu.., klo anak tu salu kuar dating..., tanpa mahram.., berdua2an..,, berpegangan tangan.., dan sebagainya.., tidakkah lebih baik klo mereka benarkan?? okayy klo xnk cuba nasihatkan.., klo dgn nasihat xjalan.., agakk2 sanggup ke nk biarkan anak tu macam tu.., bg tihah lebih baik izinkan.., tu pandangan tihah la...,
 
xnafikan tiha pun skang ni rasa macam nak kwin je.., hahahaha.. :D ngenyam nye hg tihah ooi!!  hahaha.., xsalah kan klo org ade impian mcm tu.., :P dapat pahala kott klo kawin..., :D tapi kan.., mcm tihah kan.., tihah nk kwin bukan sebab dotdotdot tu eh..., klo bleh nt bile da kwin nt tihah nk dok umah parents tiha.., suami dok tempat lain..., boleh x cggitu?? hahaha... takut la nk bpisah ngn mak ayah.., :'(  lgipun sebb tihah nk kwin ni., sebb boleh ler nk mnje2 ngn zauji.., boleh ngusik2.., boleh ngajuk2.., boleh cll tgh2 malam.., boleh mesej 24 jam..., boleh cerita segala macam cerita kat zauji.., mgadu tu ini.., ye la kan.., dah halal an?? bukn bdosa pun.., :D i can do it everything u know.., kuikuikui... :D
 
tapi tu la.., jodoh belum sampai lagi.., kena la tggu..., smbil tu boleh la baiki diri sikit2 an..., klo dpt bcnta lepas kwin lgi best la kan..??  hahaha.., hai mr.zauj-to-be.., kita dok asing eh!! hahaha..
 
  ...................................................................................................................
 psttt : klo boleh nk dpat y memahami mcam EE baik.., caring..,  hahhaha. :D jgn kembang deh pkcik!! :P
<kan best klo dpt suami yg setiap malam sebelum tdur dia akan bacakan kisah2 nabi> 

8 comments:

  1. amboi diam diam ubi berisi ya haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.., aku memg berisi pun.., kahkahkah

      Delete
  2. Insha Allah doakan dapat yg baik2...dapat EE pun ok gak...mana tahu jodoh kn.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.., uishhh.., xmungkin kak.., EE kan da ada.., xmaula.., :D btw doakan la org dpt jodoh yg sesuai dgn diri ni.., :)

      Delete
  3. Replies
    1. kihkih.., ape mau tggu lagi Adi Nur.., :D

      Delete
  4. amboi... fatihah~ :D tumpang singgah dan baca sini jap.. saye umi ingat lagi tak?? Aghagahaga :'3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.., esti la ingat cik adik kita ni.., opkos.., hahahha.., thanks ler sudi bace.., kikki

      Delete